KURSY DLA BRANŻY GASTRONOMICZNEJ
Zapraszamy wszystkich uczniów z branży gastronomicznej do udziału w kursach realizowanych w ramach projektu „Zawodowe perspektywy Zespołu Szkół Technicznych – kierunek przyszłość”, tym razem dla branż gastronomicznych.
Kandydaci składają kompletną dokumentację w terminie od 26.05.2020 r. do 04.06.2020 r. poprzez wybranie jednej z poniższych form:
- poprzez umieszczenie wniosku w skrzyni zabezpieczonej pieczęciami szkoły. Skrzynia ta znajduje się przy wejściu głównym do szkoły.
- poprzez wysłanie skanu podpisanej dokumentacji ze swego szkolnego adresu mailowego na adres: kierunekprzyszlosc@gmail.com
- poprzez przesłanie wersji papierowej dokumentacji pocztą, bądź kurierem na adres szkoły (ZST w B-stoku, ul. Stołeczna 21, 15-879 Białystok) z dopiskiem „zgłoszenie do udziału w warsztatach gastronomicznych”
Poniżej przedstawiamy tematy kursów.
Część I – Akademia kulinarna
- SEKRETY BARISTY
- TAJEMNICE SOMMELIERA
- KUCHNIA PODLASKA
- DEKORACJE Z CZEKOLADY
- RYBY I OWOCE MORZA.
Część II – Nowoczesność w kuchni
- STYLIZACJA ŻYWNOŚCI
- CARVING
- SOUSE VIDE
- KUCHNIA MOLEKULARNA.
Część III – Słodkiego, miłego życia
- CZEKOLADA
- BEZOWE WARIACJE
- SŁODYCZE ŚWIĄTECZNE
Część IV – Kuchnia dalekowschodnia
- KUCHNIA INDYJSKA
- KUCHNIA CHIŃSKA
- KUCHNIA TAJSKA
- SUSHI
Część V – Alternatywne sposoby odżywiania
- DIETA WEGETARIAŃSKA
- DIETA WEGAŃSKA
- KUCHNIA BEZGLUTENOWA
- ZDROWE ŻYWIENIE.