KURSY DLA BRANŻY GASTRONOMICZNEJ

 

Zapraszamy wszystkich uczniów z branży gastronomicznej do udziału w kursach realizowanych w ramach projektu „Zawodowe perspektywy Zespołu Szkół Technicznych – kierunek przyszłość”, tym razem dla branż gastronomicznych.

 

Kandydaci składają kompletną dokumentację w terminie od 26.05.2020 r. do 04.06.2020 r. poprzez wybranie jednej z poniższych form:

  1. poprzez umieszczenie wniosku w skrzyni zabezpieczonej pieczęciami szkoły. Skrzynia ta znajduje się przy wejściu głównym do szkoły.
  2. poprzez wysłanie skanu podpisanej dokumentacji ze swego szkolnego adresu mailowego na adres: kierunekprzyszlosc@gmail.com
  3. poprzez przesłanie wersji papierowej dokumentacji pocztą, bądź kurierem na adres szkoły (ZST w B-stoku, ul. Stołeczna 21, 15-879 Białystok) z dopiskiem „zgłoszenie do udziału w warsztatach gastronomicznych”

 

Poniżej przedstawiamy tematy kursów.

Część I – Akademia kulinarna

  1. SEKRETY BARISTY
  2. TAJEMNICE SOMMELIERA
  3. KUCHNIA PODLASKA
  4. DEKORACJE Z CZEKOLADY
  5. RYBY I OWOCE MORZA.

Część II – Nowoczesność w kuchni

  1. STYLIZACJA ŻYWNOŚCI
  2. CARVING
  3. SOUSE VIDE
  4. KUCHNIA MOLEKULARNA.

Część III – Słodkiego, miłego życia

  1. CZEKOLADA
  2. BEZOWE WARIACJE
  3. SŁODYCZE ŚWIĄTECZNE

Część IV – Kuchnia dalekowschodnia

  1. KUCHNIA INDYJSKA
  2. KUCHNIA CHIŃSKA
  3. KUCHNIA TAJSKA
  4. SUSHI

Część V – Alternatywne sposoby odżywiania

  1. DIETA WEGETARIAŃSKA
  2. DIETA WEGAŃSKA
  3. KUCHNIA BEZGLUTENOWA
  4. ZDROWE ŻYWIENIE.