KURSY DLA BRANŻY GASTRONOMICZNEJ
Zapraszamy wszystkich uczniów z branży gastronomicznej do udziału w kursach realizowanych w ramach projektu „Zawodowe perspektywy Zespołu Szkół Technicznych – kierunek przyszłość”, tym razem dla branż gastronomicznych.
Kandydaci składają kompletną dokumentację w terminie od 05.06.2020 r. do 10.06.2020 r. poprzez wybranie jednej z poniższych form:
1. poprzez umieszczenie wniosku w skrzyni zabezpieczonej pieczęciami szkoły. Skrzynia ta znajduje się przy wejściu głównym do szkoły.
2. poprzez wysłanie skanu podpisanej dokumentacji ze swego szkolnego adresu mailowego na adres: zst.kierunekprzyszlosc@gmail.com
3. poprzez przesłanie wersji papierowej dokumentacji pocztą, bądź kurierem na adres szkoły (ZST w B-stoku, ul. Stołeczna 21, 15-879 Białystok) z dopiskiem „zgłoszenie do udziału w warsztatach gastronomicznych”
Poniżej przedstawiamy tematy kursów.
Część I – Akademia kulinarna
1. SEKRETY BARISTY
2. TAJEMNICE SOMMELIERA
3. KUCHNIA PODLASKA
4. DEKORACJE Z CZEKOLADY
5. RYBY I OWOCE MORZA.
Część II – Nowoczesność w kuchni
1. STYLIZACJA ŻYWNOŚCI
2. CARVING
3. SOUSE VIDE
4. KUCHNIA MOLEKULARNA.
Część IV – Kuchnia dalekowschodnia
1. KUCHNIA INDYJSKA
2. KUCHNIA CHIŃSKA
3. KUCHNIA TAJSKA
4. SUSHI
Część V – Alternatywne sposoby odżywiania
1. DIETA WEGETARIAŃSKA
2. DIETA WEGAŃSKA
3. KUCHNIA BEZGLUTENOWA
4. ZDROWE ŻYWIENIE.