KURSY DLA BRANŻY GASTRONOMICZNEJ

 

Zapraszamy wszystkich uczniów z branży gastronomicznej do udziału w kursach realizowanych w ramach projektu „Zawodowe perspektywy Zespołu Szkół Technicznych – kierunek przyszłość”, tym razem dla branż gastronomicznych.

 

Kandydaci składają kompletną dokumentację w terminie od 05.06.2020 r. do 10.06.2020 r. poprzez wybranie jednej z poniższych form:

1.      poprzez umieszczenie wniosku w skrzyni zabezpieczonej pieczęciami szkoły. Skrzynia ta znajduje się przy wejściu głównym do szkoły.

2.      poprzez wysłanie skanu podpisanej dokumentacji ze swego szkolnego adresu mailowego na adres: zst.kierunekprzyszlosc@gmail.com

3.      poprzez przesłanie wersji papierowej dokumentacji pocztą, bądź kurierem na adres szkoły (ZST w B-stoku, ul. Stołeczna 21, 15-879 Białystok) z dopiskiem „zgłoszenie do udziału w warsztatach gastronomicznych”

 

Poniżej przedstawiamy tematy kursów.

Część I – Akademia kulinarna

1. SEKRETY BARISTY

2. TAJEMNICE SOMMELIERA

3. KUCHNIA PODLASKA

4. DEKORACJE Z CZEKOLADY

5. RYBY I OWOCE MORZA.

Część II – Nowoczesność w kuchni

1. STYLIZACJA ŻYWNOŚCI

2. CARVING

3. SOUSE VIDE

4. KUCHNIA MOLEKULARNA.

Część IV – Kuchnia dalekowschodnia

1. KUCHNIA INDYJSKA

2. KUCHNIA CHIŃSKA

3. KUCHNIA TAJSKA

4. SUSHI

Część V – Alternatywne sposoby odżywiania

1. DIETA WEGETARIAŃSKA

2. DIETA WEGAŃSKA

3. KUCHNIA BEZGLUTENOWA

4. ZDROWE ŻYWIENIE.