KURSY DLA BRANŻY GASTRONOMICZNEJ

 

Na 09.03.2020 r. zaplanowano opublikowanie regulaminu wraz z dokumentami niezbędnymi do zgłoszenia udziału w kolejnych kursach realizowanych w ramach projektu „Zawodowe perspektywy Zespołu Szkół Technicznych – kierunek przyszłość”, tym razem dla branż gastronomicznych.

 

Poniżej przedstawiamy tematy kursów.

Część I – Akademia kulinarna

1. SEKRETY BARISTY

2. TAJEMNICE SOMMELIERA

3. KUCHNIA PODLASKA

4. DEKORACJE Z CZEKOLADY

5. RYBY I OWOCE MORZA.

Część II – Nowoczesność w kuchni

1. STYLIZACJA ŻYWNOŚCI

2. CARVING

3. SOUSE VIDE

4. KUCHNIA MOLEKULARNA.

Część III – Słodkiego, miłego życia

1. CZEKOLADA

2. BEZOWE WARIACJE

3. SŁODYCZE ŚWIĄTECZNE

Część IV – Kuchnia dalekowschodnia

1. KUCHNIA INDYJSKA

2. KUCHNIA CHIŃSKA

3. KUCHNIA TAJSKA

4. SUSHI

Część V – Alternatywne sposoby odżywiania

1. DIETA WEGETARIAŃSKA

2. DIETA WEGAŃSKA

3. KUCHNIA BEZGLUTENOWA

4. ZDROWE ŻYWIENIE.

 

Zainteresowanych prosimy o śledzenie aktualności na stronie szkoły oraz informacji wywieszanych na tablicy ogłoszeń.