22 maja 2020
KURSY DLA BRANŻY GASTRONOMICZNEJ
Na 25.05.2020 r. zaplanowano opublikowanie regulaminu wraz z dokumentami niezbędnymi do zgłoszenia udziału w kolejnych kursach realizowanych w ramach projektu „Zawodowe perspektywy Zespołu Szkół Technicznych – kierunek przyszłość”, tym razem dla branż gastronomicznych.
Poniżej przedstawiamy tematy kursów.
Część I – Akademia kulinarna
1. SEKRETY BARISTY
2. TAJEMNICE SOMMELIERA
3. KUCHNIA PODLASKA
4. DEKORACJE Z CZEKOLADY
5. RYBY I OWOCE MORZA.
Część II – Nowoczesność w kuchni
1. STYLIZACJA ŻYWNOŚCI
2. CARVING
3. SOUSE VIDE
4. KUCHNIA MOLEKULARNA.
Część III – Słodkiego, miłego życia
1. CZEKOLADA
2. BEZOWE WARIACJE
3. SŁODYCZE ŚWIĄTECZNE
Część IV – Kuchnia dalekowschodnia
1. KUCHNIA INDYJSKA
2. KUCHNIA CHIŃSKA
3. KUCHNIA TAJSKA
4. SUSHI
Część V – Alternatywne sposoby odżywiania
1. DIETA WEGETARIAŃSKA
2. DIETA WEGAŃSKA
3. KUCHNIA BEZGLUTENOWA
4. ZDROWE ŻYWIENIE.
Zainteresowanych prosimy o śledzenie aktualności na stronie szkoły oraz informacji wywieszanych na tablicy ogłoszeń.